Oui bin Sal, atau nama pena Oui Sal, berkelulusan ijazah sarjana muda teknologi maklumat dari UNITEM dan Diploma Pengajian Melayu dari Maktab Perguruan Kota Bharu, Kelanatan. Kini bertugas sebagai Guru Penolong Kanan Kurukulum di salah sebuah sekolah rendah di Tanah Merah, Kelantan.

Minat menulis genre sastera pada 1978 dalam pantun dan sajak serta tulisan kritikal sosial. Hasil tulisan pernah tersiar dalam Sinar Harian, Mingguan Malaysia, New Sabah Times, Majalah Pendidik, Pelita Bahasa, Dewan Sastera, dan Dewan Utusan.

KARYA DI E-SASTERA VAGANZA ASEAN

BERITA.
. Wakaf Antologi Puisi Gaksa Volum 4 . Wakaf Buku .

PUISI.
. Adab Berkawan . Aku Hanya Miliki Sekeping Hati Pudar . Aku Menulis Bukan Kerana Nama . Beirut Yang Malang . Biarkan Biarkan . Degup Jantungku Berdetak . Entah Ke Berapa Kali Sudah . Gah Yang Hilang . Gurindam Barisan Hadapan . Harimau Kecundang . Hilang Di Bucu Waktu . Hujan . Izin Ku Berlari Mengejar Pelangi . Kelekatu . Kelukah Lidahku . Kirim Rindu . Kita Jaga Kita . Ku Lepaskan Malam Ini Pergi . Malapkah Dunia Ini . Memanjat Pengharapan . Mengejar Hari . Nostalgia Dulu Sini . Permata (Pantun) . Rindu Itu . Sudah Kukata Berkali-kali . Tahun Baharu . Tersandung Pada Bujukan Masa . Wanita .

TAMAT.